Hoe weet je of je hielspoor hebt?
Dit is het en zo kom je ervan af.
Last van pijn onder de hiel tijdens het staan en lopen? Dan heb je mogelijk hielspoor. Deze voetaandoening wordt veroorzaakt door teveel spanning op de pees onder de voet. Bijvoorbeeld wanneer je lang hebt gestaan of gelopen. Hoewel hielspoor meestal vanzelf weer overgaat zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervan af te komen. Fysiotherapie Sportief 90 zet ze voor je op een rij.
Tussen de hiel en de tenen zit een brede pees die vastzit aan de onderkant van de hiel. Wanneer je hielspoor hebt ervaar je op deze plek een felle pijn. De pijn begint meestal langzaam en wordt steeds erger. Je voelt de pijn vooral bij lang staan en lopen, bij opstaan in de ochtend, als je gaat lopen nadat je een tijd hebt gezeten of als je erop drukt. Als je zit of ligt verdwijnt de pijn meestal weer.
Hielspoor komt vooral voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar. Het ontstaat doordat er te lang of teveel spanning is geweest op de pees onder je voet. De pees trekt dan te hard aan de plek waar deze vast zit aan de hiel. Er zijn een aantal dingen die de kans op hielspoor vergroten: overgewicht, staande beroepen, hardlopen, te weinig bewegen, platte of holle voeten, een korte achillespees of een korte kuitspier.
Heb jij last van hielspoor en wil je er graag vanaf komen? We geven een aantal adviezen. Houd deze ten minste 3 maanden vol:
Met de expertise van Fysiotherapie Sportief 90 ondersteunen en begeleiden wij sporters bij revalidatie van blessures. Wat je uitdaging ook is, Fysiotherapie Sportief 90 staat voor je klaar.